Topvrouw: 'Hoelang hebben we prijzen voor vrouwen nodig?'

Topvrouw Limburg 2022 Chahinda Ghossein-Doha © Topvrouw Limburg
Als het aan de nieuwbakken Limburgse topvrouw Chahinda Ghossein-Doha ligt, bestaan er geen afzonderlijke prijzen meer voor vrouwen.
De Maastrichtse cardioloog werd donderdagavond uitgeroepen tot Limburgse Topvrouw van 2022.
Ghossein-Doha werkt aan het Maastricht Universitair Medisch Centrum (MUMC+) en doet gezondheidsonderzoek dat specifiek op vrouwen is gericht. Om vrouwenziektes ook buiten de medische wereld onder de aandacht te brengen, richtte ze de stichting Queen of Hearts op.

Laatste vrouw

"Ik denk niet dat ik de laatste topvrouw ga zijn", vertelt Ghossein-Doha. "Er zullen altijd topvrouwen zijn, maar ook topmannen". De vraag volgens de Limburgse topvrouw is; hoelang we het nog nodig gaan hebben om speciale evenementen en speciale prijzen voor vrouwen afzonderlijk in leven te houden.
Ghossein-Doha ziet het liefst titels als 'Topmens of Topwerknemer'. "Er zou geen verschil tussen hoeven te bestaan", aldus de titelhouder. "Helaas merk je wel dat het nog steeds noodzakelijk is om er voor te zorgen dat je als vrouw toch nog daar terechtkomt waar je graag zou willen zijn. Dat doe je op inhoud, maar ook op bepaalde kwaliteiten, die je als jong meisje niet direct meekrijgt", legt ze uit. Volgens de cardioloog zijn dat de mannelijke kwaliteiten, maar schuilen volgens haar in elke man vrouwelijke en mannelijke kwaliteiten en vice versa. "Het is belangrijk om ze samen te voegen en daar de balans in te vinden."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!