Man (20) en vrouw (21) opgepakt na verkeersruzie in Sittard

Afbeelding ter illustratie © iStock
Een 20-jarige man uit Hoensbroek en een 21-jarige vrouw uit Amstenrade zijn vrijdagochtend aangehouden vanwege hun vermeende betrokkenheid bij een verkeersruzie deze zomer in Sittard. Een 54-jarige man raakte daarbij ernstig gewond.
Het incident vond plaats op dinsdagavond 19 juli op de Dr. Philipsstraat in Sittard.

Woordenwisseling

Het 54-jarige slachtoffer werd door een man en een vrouw belaagd nadat hij zijn auto had geparkeerd. Na een woordenwisseling sloeg één van de twee belagers met een hamer op de voorruit van de geparkeerde auto. Het slachtoffer haalde vervolgens een krik uit zijn wagen en vernielde daarmee de voorruit van zijn belagers.
Op dat moment werd hij door één van de twee aangevallen met een mes. De Sittardenaar raakte daarbij ernstig gewond aan zijn hand. Met zijn geschreeuw alarmeerde hij buurtbewoners, die hem te hulp schoten. De man werd met spoed per ambulance naar het ziekenhuis gebracht en is daar direct geopereerd.

Politieonderzoek

De twee belagers reden na het incident met gedoofde lichten en een kapotte voorruit weg. Het politieonderzoek nam enige tijd in beslag, maar resulteerde vrijdagochtend in de aanhouding van de man en de vrouw.