Extra opvanglocatie voor vluchtelingen in Venlo

Stadhuis Venlo © iStock
Het voormalige gebouw van Omroep Venlo aan de Emmastraat in Venlo is aangewezen als nieuwe opvanglocatie voor vluchtelingen. Begin november moet er plek zijn voor maximaal 55 mensen.
Venlo zocht een nieuwe locatie nadat alle gemeenten de opdracht hadden gekregen om op korte termijn crisisopvangplekken te realiseren. Daarmee moet Ter Apel ontlast worden.

Verbouwing

De komende maand vinden er bouwwerkzaamheden plaats, meldt Omroep Venlo. Er worden douches en toiletten opgeknapt en aangelegd. Ook worden er kamers ingericht. Daarnaast moet er een gezamenlijke keuken gemaakt worden zodat bewoners hun eigen maaltijden kunnen bereiden.
Deze zomer bleek al dat Venlo als één van de weinige Limburgse gemeenten netjes voldoet aan de gestelde huisvesting van statushouders. De gemeente geven onderdak aan meer statushouders dan benodigd.

Opvang Oekraïners

Venlo vangt daarnaast op dit moment zo'n vierhonderd Oekraïners op. Dat gebeurt op zes locaties in de gemeente, waarvan de Beerendonck, Hotel Rooland in Arcen, gebouw E op het kazerneterrein en Hotel Puur in de binnenstad de grootste zijn.
Volgens de gemeente is het overgrote deel van de Oekraïners inmiddels aan het werk in de gemeente. Veel mensen zijn werkzaam in de logistiek of landbouw. Verschillende vrouwen regelen kinderopvang binnen een opvanglocatie.