Man met celtegoed opgepakt in sloot na achtervolging

De brandweer kwam met een hoogwerker ter plaatse om te helpen. © Politie Kerkrade-Oost
De politie heeft in Eygelshoven donderdag een man opgepakt die nog 180 dagen celstraf achter zijn naam had staan. De man probeerde aan de agenten te ontkomen, maar die waren hem te slim af.
Bij de arrestatie werd ook de hulp van de brandweer ingeroepen, met een hoogwerker.

Celtegoed

De politie zocht de man op in zijn woning in Eygelshoven. Omdat de bewoner niet open deed, maakten de agenten zelf de deur open. De man bleek niet aanwezig te zijn. "Wel waren er signalen dat hij in de woning was en mogelijk had kunnen vluchten", schrijven de agenten op sociale media.
De geüniformeerde agenten trokken zich terug, terwijl agenten in burger een plaatsje zochten om de woning in de gaten te houden.

Hoogwerker

Niet veel later kreeg de politie een tip binnen dat de man op het dak van de flat gezien was. Daarop werd de hulp van de brandweer ingeroepen. Met een hoogwerker speurden agenten het hele dak en alle balkons af op zoek naar de man, maar hij werd opnieuw niet gevonden.

Achtervolging

Toch gaf de politie zich nog niet gewonnen. Onopvallende agenten bleven in de buurt van de flat aanwezig om de woning in de gaten te houden. De bewoner waande zich inmiddels veilig en wandelde het gebouw uit.
Op het moment dat hij de agenten doorhad, zette de man het op een rennen. Agenten achtervolgden hem te voet. De man vluchtte door een park en dook vervolgens in de sloot. Daar werd hij even later, met een nat pak, door de agenten uit gevist. De man mag nu zijn celtegoed uitzitten.