Kritische natuurclub nu wel welkom op duurzaamheidsfestival

Stockfoto © iStock
Het burgerinitiatief Groen Hart voor Heuvelland dat kritisch staat tegenover de komst van zonneweides in Voerendaal, mag deze keer wel mee doen aan het duurzaamheidsfestival in de gemeente.
Dat meldt lokale omroep ZO-NWS.

Politieke discussie

Vorig jaar werd de groep nog geweigerd bij het festival omdat het verwikkeld zou zijn in een politieke discussie met de gemeente. Volgens René Beije van Groen Hart voor Heuvelland is het besluit toen min of meer genomen in emotie. Dit keer is de organisatie van harte uitgenodigd.

Groen Hart voor Heuvelland

De groep verzet zich al een tijd tegen de komst van zonneweides in de gemeente. De groep staat weliswaar achter de energietransitie, maar vindt dat de gemeente anders te werk had moeten gaan.

WOB-verzoeken

In augustus 2021 diende de organisatie nog zeventien WOB-verzoeken in bij de gemeente. Via zo'n verzoek kunnen volgens de Wet Openbaarheid van Bestuur documenten opgevraagd worden bij de overheid.
Groen Hart voor Heuvelland wil weten op welke manier de gemeente bepaalde zoekgebieden voor zon- en windenergie heeft uitgekozen. Daar zou in oktober meer duidelijkheid over moeten komen.