Nieuwe organisator en datum voor lifestylebeurs Hiltho

Han Geurts (rechts) is de nieuwe organisator van de Hiltho in Horst. © Hiltho Horst
Lifestylebeurs Hiltho Horst heeft een nieuwe organisator. Oud-wethouder Han Geurts gaat de eerstvolgende editie van het evenement organiseren, in oktober 2023.
Daarmee is de organisatie van het vierjarige evenement, na 28 jaar, weer in Horster handen.

Coronabeperkingen

De lifestylebeurs werd in 2017 voor het laatst georganiseerd. Vanwege het coronavirus en alle bijbehorende beperkingen werd de beurs, die gepland stond voor het najaar van 2021, in eerste instantie met een jaar uitgesteld. Begin dit jaar maakte voormalig organisator Depro Beurzen BV bekend op zoek te gaan naar een geschikte kandidaat om de organisatie van de Hiltho over te nemen.
Volgens oud-organisator Marco Delissen is er met meerdere partijen gesproken en kwam Han Geurts als meest geschikte kandidaat uit de bus.

Oud-wethouder

Geurts was tot aan de gemeenteraadsverkiezingen van dit jaar één van de twee wethouders van het CDA in de gemeente Horst aan de Maas. In mei werd hij plotseling aan de kant gezet door zijn partij.
Geurts is uiteraard bekend met Horst, de directe omgeving en de lifestylebeurs zelf. "Als kind ging ik met mijn ouders al naar de Hiltho en tijdens de laatste twee edities was ik betrokken bij de organisatie van één van de thema-pleinen op de beurs. Ik ben er trots op dat ik nu de totale organisatie ter hand mag nemen."
De Hiltho staat gepland voor 6 tot en met 11 oktober 2023.