Burgemeester Venlo start met zoektocht naar jeugdige collega

"Ik denk dat het heel leuk is om de kinderen dichter bij de gemeente te brengen", aldus burgmeester Antoin Scholten. © Omroep Venlo
Burgemeester Antoin Scholten van Venlo is deze week gestart met een zoektocht naar een jeugdige collega. Venlo krijgt binnenkort namelijk een kinderburgemeester.
Voor de selectie ging Scholten langs op de Sint Martinusschool en de Talentencampus in Venlo en de Toermalijn in Tegelen, meldt Omroep Venlo. Een leerling uit groep zeven uit de gemeente moet uiteindelijk kinderburgemeester worden.

Op pad met de burgervader

De kinderburgemeester krijgt de taak om af en toe mee op pad te gaan met Scholten. Verder kan de kinderburgemeester alle dromen en wensen van medescholieren makkelijk overbrengen.
"Ik denk dat het heel leuk is om de kinderen dichter bij de gemeente te brengen", stelt Scholten. "Natuurlijk hoeft de kinderburgemeester niet mee naar een begrotingsbehandeling, maar wel naar andere leuke verplichtingen. Denk aan een wedstrijd van VVV of de intocht van Sinterklaas."

365 dagen kinderburgemeester

Op de Sint Martinusschool was de animo voor de functie als kinderburgemeester al groot. Wie de rol mag gaan vervullen, wordt binnenkort bekend gemaakt. Eerst wordt per school één kandidaat uitgekozen. Vervolgens kiest een speciale commissie samen met de burgemeester de meest geschikte kandidaat. Die mag zich dan een jaar lang kinderburgemeester van Venlo noemen.
Op de Internationale Dag van de Rechten van het Kind, op 20 november, wordt hij of zij in het stadhuis geïnstalleerd.