Nieuwe klap voor Gillis: geen vergunning camping Valkenburg

Campingbaas en realityster Peter Gillis. © ANP
De gemeente Valkenburg aan de Geul verleent realityster Peter Gillis, bekend van het SBS-programma 'Massa is Kassa', geen vergunning voor de exploitatie van zijn camping in het Limburgse stadje.
Dat maakt de gemeente woensdagochtend bekend.

Integriteitsonderzoek

De vergunning werd in het voorjaar aangevraagd en de gemeente stelde vervolgens een Bibob-onderzoek, een uitgebreide integriteitsscan, in. "De bevindingen zijn dusdanig dat de burgemeester voornemens is geen vergunning te verlenen. De eigenaar van de camping is nog in de gelegenheid om binnen vier weken zijn zienswijze hierover in te dienen", aldus de gemeente.
Over de aard van de bevindingen wil een woordvoerder van de gemeente niet ingaan. Het Eindhovens Dagblad spreekt ondertussen over 'criminele doeleinden'. Er zou namelijk een risico bestaan dat hij 'die vergunning misbruikt voor criminele doeleinden'. Peter Gillis was bezig met filmopnames en had geen tijd om te reageren.

Burgemeester laat camping sluiten

Camping Den Driesch ligt ongeveer op 500 meter van het stadscentrum en naast de Kasteelruïne met daaronder het eeuwenoude gangenstelsel van de Fluweelgrot. Oostappen Groep, waarvan Gillis de oprichter is, kocht de camping in november 2021 en opende de deuren, zonder vergunning, vier maanden later. De burgemeester besloot daarop de camping te laten sluiten waarna GIllis een vergunning aanvroeg.

Vakantiepark Baarlo

Ondertussen loopt er ook nog een andere zaak met de realityster in Limburg: de gemeente Peel en Maas heeft een dwangsom van één miljoen opgelegd wegens het huisvesten van arbeidsmigranten op zijn vakantiepark De Berckt in Baarlo. Begin september liet de realityster nog weten niet van plan te zijn deze te gaan betalen.