L1mburg Centraal: Eerste Prinsjesdag van Vivianne Heijnen

Vivianne Heijnen komt aan bij het ministerie van Algemene Zaken op Prinsjesdag. © ANP
Vivianne Heijnen en haar eerste Prinsjesdag als staatssecretaris en meer Limburgs nieuws.

Koning: 'Niet alle prijsstijgingen kunnen gecompenseerd worden'

Een ongekend pakket waaraan tot op de laatste minuut gesleuteld is en de langste troonrede ooit. De onvrede bij veel mensen is groot nu de inflatie torenhoog is en de prijzen blijven stijgen. Het kabinet komt onder andere met koopkrachtmaatregelen om gezinnen met lage en middeninkomens te ondersteunen. Ook komt er een prijsplafond voor gas en energie. Toch gaf de koning aan dat niet alle prijsstijgingen voor iedereen gecompenseerd kunnen worden. Prinsjesdag werd overigens verstoord door omgekeerde vlaggen, boegeroep en gefluit langs de route.

Vivianne Heijnen en haar eerste Prinsjesdag als staatssecretaris

Deze Prinsjesdag had ook een Limburgs tintje, want voor de uit Spaubeek afkomstige staatssecretaris Vivianne Heijnen was het de eerste keer. Om helemaal voorbereid te zijn op deze dag zat zij dinsdag in alle vroegte in de visagie.

Staat Flekken nu wel of niet onder de lat tegen Polen?

Mark Flekken, de 29-jarige doelman uit Bocholtz, weet al of hij in een van de komende twee interlands speeltijd gaat krijgen in het duel vrijdag tegen Polen, "Maar de bondscoach moet zelf maar vertellen welke plannen hij heeft, dat is niet aan mij", aldus Flekken in het trainingskamp van Oranje in Zeist.