Opknapbeurt Sint Servaasbrug na maanden bijna klaar

De werkzaamheden aan de Servaasbrug in Maastricht veroorzaken de nodige overlast © Jean-Pierre Geusens
Rijkswaterstaat verwacht dat het opknappen van de kenmerkende Sint Servaasbrug in Maastricht begin oktober afgerond zal zijn.
Dat meldt Rijkswaterstaat dinsdag. Sinds eind mei wordt er aan de brug geschroefd.

Opknappen

Bij afronding komt de brug weer in de zogenoemde ‘laagstand’ te staan en wordt hij weer normaal bediend vanuit de bedieningscentrale in Maasbracht.
De vier inmiddels gerenoveerde aanbruggen - de beweegbare looppaden - worden woensdag en donderdag teruggeplaatst. Dat gebeurt met een kraanschip. Omdat de vaarweg daardoor deels bezet is, wordt de andere scheepvaart tijdens de operatie begeleid. Tijdens het hijsen is de brug daarna enkele keren afgesloten. Volgens Rijkswaterstaat gaat het over zo'n tien minuten per keer.

Planning

Oorspronkelijk zouden de werkzaamheden tien tot twaalf weken duren. Eigenlijk zouden de brugdelen daarnaast al in augustus teruggeplaatst worden. Daarna zou dan de deklaag op het voetbad worden aangebracht. Die planning zou echter veel hinder voor bruggebruikers opleveren. Daarom werd besloten het andersom te doen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!