MKB Limburg bezorgd over belasting voor ondernemers

Senioren kijken samen naar de Troonrede © ANP
Ondernemersvereniging MKB Limburg zet vraagtekens bij de kabinetsplannen die met Prinsjesdag zijn gepresenteerd.
Voorzitter Martijn van Helvert maakt zich namens het Limburgse midden-en kleinbedrijf zorgen over de hogere belasting op winst en vermogen. "Ondernemers hebben dat geld nodig om te investeren. Het is van belang dat de overheid het ondernemers niet te moeilijk gaat maken", zegt hij in een reactie op de Miljoenennota.

Duurzaam en digitaal

De Limburgse bedrijfslobby is wel blij met de steun die het midden- en kleinbedrijf is toegezegd bij het verduurzamen en digitaliseren. Al stelt Van Helvert daar ook een kanttekening bij: "Als ondernemers hun winst niet kunnen investeren, hebben we niks aan deze hulp."

In de praktijk

Volgens het voormalig CDA-kamerlid uit Sittard moet nog blijken hoe de plannen precies in de praktijk worden gebracht: "We zijn benieuwd naar de uitwerking van de plannen, want enige sturing vanuit de ondernemers heeft het kabinet wel nodig."

Minimumloon

Bij de Limburgse Werkgeversvereniging klinkt hetzelfde geluid. Deze brancheorganisatie noemt het goed dat het kabinet geld uittrekt om de koopkracht van burgers te verbeteren, maar is bezorgd over de lastenverzwaring voor bedrijven. Ook de verhoging van het minimumloon met 10 procent komt voor deLWV te snel.