Dit weekend flink minder treinen door werkzaamheden

Afbeelding ter illustratie. © iStock
Komend weekend rijden er een stuk minder treinen in Limburg. Dat komt doordat ProRail op meerdere plekken aan het spoor gaat werken.
In samenspraak met Arriva en de Nederlandse Spoorwegen (NS) is afgesproken om zo veel mogelijk werkzaamheden in één keer te doen om de problemen voor de reizigers zo beperkt mogelijk te houden.

Spoorbrug Sittard

Vanaf 23 september worden beide sporen bij de vernielde spoorbrug in Sittard buiten dienst genomen om de schade te herstellen. Daardoor rijden er minder treinen tussen Roermond en Sittard. "De NS zal daarom met een intercity twee keer per uur in stoptreinvorm rijden tussen Roermond – Echt en Susteren. Tussen Susteren en Sittard zetten de NS en Arriva gezamenlijk bussen in", aldus de vervoersbedrijven.

Sittard en Maastricht

Zaterdag en zondag rijden er geen treinen tussen Maastricht (station en Randwyck) en Sittard. Arriva en de NS zetten stop- en snelbussen in op dit traject. Tussen Maastricht en Maastricht Randwyck kunnen reizigers gebruik maken van de reguliere stadsbussen. Reizigers vanuit Susteren richting Maastricht (Randwyck) kunnen in Sittard overstappen.

Heerlen, Heuvelland en Maastricht

Zaterdag rijden er tussen Heerlen en Maastricht geen sneltreinen. Ook rijden er tussen Maastricht Randwyck en Valkenburg geen stoptreinen. Daarnaast kunnen reizigers vanaf 12:43 uur geen gebruik meer maken van de sneltrein tussen Heerlen en Aken.
Op zondag rijden er de hele dag geen sneltreinen tussen Heerlen en Aken én geen stoptreinen tussen Maastricht Randwyck en Maastricht. Ook hier kunnen reizigers dan gebruik maken van vervangend busvervoer of de reguliere stadsbussen.
Door alle werkzaamheden moeten reizigers rekening houden met langere reistijden. In de reisplanner kunnen reizigers zien hoe en of ze moeten omreizen.