Komst padelbanen in Meerssen onzeker

Foto ter illustratie. © iStock
Tennisverenigingen in Meerssen willen graag meer padelbanen aanleggen, omdat de sport in korte tijd zeer populair is geworden. Maar de banen zijn omstreden onder meer vanwege de geluidsoverlast. Daarom is de komst ervan onzeker.
Dat meldt de lokale omroep Meer Vandaag.

Overstroomgebied

Het Meerssense TC Volharding heeft op dit moment nog geen padelbanen op het terrein, terwijl hier wel vraag naar is. Stichting Huis voor de Sport beaamt dat investeren in nieuwe banen een verantwoorde keuze is, vanwege de toenemende populariteit van de sport. Maar Waterschap Limburg heeft mondeling al laten weten bezwaar te willen maken tegen de komst van de banen. De banen zouden namelijk in een overstroomgebied komen te liggen. Het is nog niet duidelijk of er officieel bezwaar wordt gemaakt.

Geluidsoverlast

Ook voor Tennisvereniging TPC Bunde is het nog maar de vraag of er nieuwe padelbanen aangelegd kunnen worden. De club heeft al twee banen maar wil er graag nog twee realiseren op de plek waar nu twee tennisbanen liggen. Geluidsoverlast voor de omgeving zou hier roet in het eten kunnen gooien.
Op 29 september spreekt de gemeenteraad zich hier in een raadsvergadering over uit.