Feestzaal beschadigd na brand buren: 'Kapot geschrokken'

De feestzaal heeft schade opgelopen door de brand. © Omroep Venlo
Feestzaal Vriendenkring in Steyl heeft behoorlijke schade opgelopen, nadat maandagochtend brand bij het naastgelegen pand uitbrak.
Het gaat om rook- en waterschade. Ook zijn de deuren van de zaal aan de Arnoldus Janssenstraat kapot, meldt Omroep Venlo.

Kapot geschrokken

Eigenaresse Maria Venezia vertelt aan de lokale omroep dat ze maandagochtend gewekt werd door luid geklop op de deur. "Ik schrok me kapot. Mijn zoon, partner en ik zijn toen snel uit het huis gegaan."
De deuren van de feestzaal moesten bij het blussen opengebroken worden om de schade binnen de perken te houden. De brandweer kon op die manier voorkomen dat de vlammen oversloegen naar de feestzaal. Toch liep het pand flinke schade op. "Hoe heeft dit kunnen gebeuren?", vraagt Venezia zich tegenover de lokale omroep af.

Brand

Het leegstaande pand zat helemaal dichtgetimmerd. Daardoor kostte het de brandweer veel moeite om binnen te komen. Hoe het leegstaande pand in brand kon vliegen, is nog niet duidelijk. Ook is niet bekend, wanneer de problemen bij de feestzaal verholpen zijn.
De brandweer rukte met meerdere wagens uit om de brand te blussen. © Track'88