L1mburg Centraal: Wat hopen Limburgers voor Prinsjesdag?

Waar hopen we op tijdens Prinsjesdag? © ANP
Limburgers over Prinsjesdag en meer Limburgs nieuws.

School kijkt naar begrafenis van The Queen

Veel Limburgers keken naar de begrafenis van de Britse Queen Elizabeth. Op het Sophianum, een middelbare school in Gulpen, werd zelfs een groot scherm opgehangen. Voor docent Valerie Graef is het geen gewone lesdag. Haar liefde voor Engeland stopt ze niet onder stoelen of banken.

Benjamin uit Heythuysen fotografeerde begrafenis The Queen

Student Benjamin Vissers uit Heythuysen was maandagmiddag in London bij de uitvaart van The Queen. Hij reisde er speciaal naartoe voor een opdracht voor school.

Britse winkel Venlo pinkt traantje weg voor The Queen

Ook Britse Limburgers volgden de uitvaart op de voet, zoals Glynn Stacey uit Venlo. Samen met zijn partner runt hij een winkel met Engelse specialiteiten in het Venlose centrum. De afgelopen dagen brandde er al een kaarsje in zijn etalage naast een portret van The Queen. Maandagmiddag keek hij thuis de dienst in Westminster Abbey.

Wat hopen Limburgers dat Prinsjesdag brengt?

Zelden zal er door velen zo worden uitgekeken naar Prinsjesdag, dinsdag in Den Haag. Het leven is de afgelopen tijd snel duurder geworden en dan moet de winter nog beginnen. Steeds meer mensen zijn bang dat ze hun vaste lasten niet meer kunnen betalen. Wat gaat het kabinet doen om financiële drama's te voorkomen?

Eerste herhaalprikken gezet

Maandag werd ook gestart met de nieuwe coronavaccinaties. Ouderen boven de 60 en kwetsbare groepen konden vanaf 8:00 uur terecht bij de verschillende locaties van de Limburgse GGD.

Mark Flekken meldt zich weer voor Oranje

Keeper Mark Flekken uit Bocholtz heeft zich weer gemeld bij het Nederlands elftal. Deze week staan er twee interlands op het programma en over ruim een maand begint het WK, waar Flekken natuurlijk bij hoopt te zijn.

Olivier Dols, 30 jaar directeur Lourdesbedevaarten

Dertig jaar lang ging hij als directeur van het Huis voor de Pelgrim jaarlijks meerdere malen op bedevaart naar Lourdes. Nu neemt Olivier Dols afscheid en gaat hij, in ieder geval als directeur, voor de laatste keer naar het bedevaartsoord in Frankrijk. Er is veel veranderd in dertig jaar tijd.

Sterkste vrouw van Nederland is misschien Limburgse

Ze komt misschien wel uit Limburg, de Sterkste vrouw van Nederland. Komende zondag strijden twaalf finalisten tegen elkaar in Best. Drie deelnemers komen uit onze provincie. We stellen twee finalisten aan je voor. Anke Bork uit Landgraaf en Femke Huisman uit Ohé en Laak.