Kermis Griendtsveen na ruim tien jaar terug: 'Dorpsfeestje'

Na ruim tien jaar is de kermis in Griendtsveen terug van weggeweest. © L1 (Pascal Courbois)
In de stromende regen is zondagmiddag de kermis in Griendtsveen begonnen.
Na meer dan tien jaar is de kermis in het dorp terug van weggeweest.

Eenvoudige Kermis

Lorin van Asseldonk, één van de organisatoren, opende de kermis. Daarna konden de kinderen een gratis ritje maken in de draaimolen.
Het duurde even voordat de dorpsgenoten van Van Asseldonk kwamen opdagen, maar halverwege de middag werd het droog en druppelden de mensen langzaam binnen.

Feestzaal

Geen grote attracties maar een draaimolen, verschillende springkussens, een snoepkraam en feestzaal met live band; dat is de Kermis van Griendtsveen.
Meer is er volgens de organisator ook niet nodig. "Wat er staat en wat er te doen is, maakt niet uit. Het draait om mensen samen brengen en daar een platform voor te bieden, zodat ze met elkaar in contact kunnen komen. En het gezellig kunnen hebben. Je komt toch andere mensen tegen dan in je normale omgeving."

Blij met de Kermis

Arno van Mullekom woont al wat jaren in Griendtsveen en is blij dat de kermis weer terug is. "Al is het maar voor één dag, we proberen er een dorpsfeestje van te maken. We hebben het lang gemist en dat is heel jammer, want zeker zo'n klein dorp heeft een dorpsfeest nodig".

Traditie

Als het aan organisator Van Asseldonk ligt, blijft het niet bij deze ene keer. Hij hoopt dat een nieuwe traditie wordt gestart.