Open dagen moeten personeel trekken maar mensen blijven weg

De sollicitatieruimte van SnowWorld is vrijwel leeg. © L1
Maastrichtse snackfabrikant Mora en SnowWorld in Landgraaf hebben op hun open dagen alles uit de kast getrokken om personeel te werven. De opkomst was echter mager.
De twee bedrijven zitten, net als veel anderen, te springen om personeel.

Magere opkomst

Bij SnowWorld waren de gegadigden daarnaast zaterdag op een hand te tellen. Maandag hield SnowWorld ook al een open dag, die twaalf mensen trok. Lang niet genoeg om aan de vraag te kunnen voldoen: SnowWorld heeft behoefte aan ongeveer 50 nieuwe mensen. Waarom er zo weinig mensen op de open dagen afkomen, is niet duidelijk.

Apfelstrudel en op de foto met Cora

SnowWorld heeft voor de sollicitaties alles uit de kast getrokken. Zo werd er reclame via reguliere en sociale media gemaakt en waren er campagnes op verschillende scholen. Op de open dag kregen bezoekers daarnaast gratis apfelstrudel met koffie of thee en een ritje in de Alpine Coaster rodelbaan, die naast de skihal ligt.
Bij Mora bleken de meeste mensen langs te komen om gewoon eens te kijken hoe het productieproces in zijn werk gaat. Daar konden de mensen op de foto met Cora van Mora, landelijk bekend van de reclames. Ook mochten bezoekers verschillende snacks proeven.

'Alle registers opentrekken'

"We gaan alle registers open trekken om het toch voor elkaar te krijgen. We merken wel dat de open sollicitatie extra sollicitaties via onze website heeft opgeleverd. Maar de grote 'bulk', daar zijn we nog altijd naar op zoek." zegt Fabienne Rijlaarsdam van SnowWorld.

Salaris

Volgens Madelon Hermes van Mora is het niet zo dat bijvoorbeeld meer loon de extra mensen zal opleveren. "Salaris is betrekkelijk. Als de buurman een dubbeltje meer betaalt, zijn ze weg. Ze moeten echt komen omdat ze zien dat Mora een fantastisch bedrijf is." Mora hoopt een twintigtal mensen met de open dagen aan te trekken en denkt dat aantal te gaan halen.