Aantal laadpalen voor elektrische auto's groeit flink

Stockfoto © iStock
Het aantal publieke laadpunten voor elektrische auto's in Limburg is de afgelopen maanden sterk gegroeid.
Het gaat om een stijging van 42 procent in de periode van december 2021 tot juli van dit jaar, stelt de Nationale Agenda Laadinfrastructuur (NAL) vast.

Stijging

In Limburg zijn er momenteel 1.759 publieke laadpunten, meldt een woordvoerster van Vattenfall aan L1. Per beschikbare laadpaal zijn er twee laadpunten. Dat aantal zal binnenkort nog verder stijgen: "We gaan in de komende twee jaar nog 1.200 laadpalen plaatsen", legt de woordvoerster uit. Dat houdt in dat de palen zonder specifieke aanvraag van bestuurders van elektrische auto's worden geplaatst.

Evenveel beschikbaarheid

Volgens Thijs Duurkoop van NAL schommelt het aantal elektrische voertuigen per laadpunt vooralsnog rond de vijf. "Dat getal is stabiel de afgelopen periode. Dit betekent dat de beschikbaarheid van (semi-)publieke laadpunten ongeveer gelijk is gebleven."
In zowel Limburg als de rest van Nederland maken private laadpunten het grootste deel van het geheel uit, laat Duurkoop weten. Het aantal thuislaadpunten is tussen december en juli met 20 procent gestegen.