Tien miljoen aan attracties: Toverland wil breder publiek

Attractiepark Toverland uit Sevenum wil met de uitbreiding van vier nieuwe attracties zich richten op een breder publiek.
Naast de snelle achtbanen Troy en Fenix bouwt het park in het themagebied Avalon vier nieuwe attracties.

Zelf sturen

Naast wingcoaster Fenix verrijst straks Pixarus. Bezoekers zitten in een vliegtuigje en vliegen met een snelheid van 30 kilometer per uur langs de Fenix. Bijzonder is dat ze zelf hun wagentje kunnen besturen en zo zelf kunnen aangeven of en hoe vaak ze over de kop gaan. Daarnaast is Toverland gestart met de bouw van familievaltoren Dragonwatch. Hier worden mensen zeventien meter opgetakeld om na het genieten van het uitzicht naar beneden te vallen.

Magische kruidentuin

Voor de allerkleinsten komt op de plek waar nu een vijver ligt, een carrousel met de naam Jumping Juna. Ook komt er een 'magische kruidentuin' waar kinderen oog in oog komen te staan met bewoners van het themagebied.

Tien miljoen

Voor de bouw van deze nieuwe attracties trekt het attractiepark tien miljoen euro uit. Medio 2023 moet het nieuwe gebied klaar zijn. Door de bouw ligt de Fenix tijdelijk stil, maar de attractie moet half oktober weer kunnen draaien als het park Halloween viert.
Avalon is samen met het entreegebied Port Laguna in 2018 geopend. Toverland werd daardoor anderhalf keer zo groot.