Advocaat moeder Gino: 'Confrontatie was het aangrijpendste'

Phil Boonen, de advocaat van de moeder en zussen van Gino © L1
Veel emotie woensdag bij de start van het strafproces tegen Donny M., de verdachte in de zaak rond de 9-jarige Gino. Het jongetje werd begin juni dood gevonden in Geleen, nadat hij een paar dagen eerder vermist raakte in Kerkrade. Donny M. bekende alle verdenkingen in de rechtbank.
Phil Boonen, advocaat van de moeder en zussen van de overleden Gino, praatte over de zitting in L1mburg Centraal.

Emotioneel

De moeder van Gino werd erg emotioneel toen zij Donny M. in de rechtszaal zag. "Je bouwt op naar zo een zitting en dan ook naar de confrontatie met de verdachte. Het is begrijpelijk dat er dan veel emoties loskomen. Nadat ze naar buiten werd begeleid, heeft ze de rest van de zitting via een livestream gevolgd. Thuis is ze vervolgens wat meer tot rust gekomen", aldus Boonen.

Confrontatie

Volgens hem waren de details en de confrontatie het meest aangrijpend voor de familie. "De confrontatie met degene die bekend heeft dat hij jouw zoon of broertje dat heeft aangedaan, dat zorgde voor de uitbarsting." Boonen had de familie er al enigszins op kunnen voorbereiden. Alle details die woensdag naar voren kwamen, kreeg de familie al een week eerder te horen.

Steun

In de afgelopen maanden heeft de familie volgens Boonen veel steun gehad van hun de omgeving. "Ze hebben heel veel steun gehad, door bijvoorbeeld de stille tochten, die hebben ze als heel bijzonder ervaren. Voor de rest gaat het leven voor iedereen een beetje verder. Ze hebben gelukkig veel steun uit de omgeving."
Boonen zelf probeert de familie ook te steunen waar dat kan. "Het is soms gewoon een arm om iemand heen slaan, tot iets praktisch zoals vragen beantwoorden als: 'mag ik iemand meenemen naar de rechtbank?' Ook leggen we bijvoorbeeld uit wat het Pieter Baan Centrum is. Het is vooral begeleiden van de familie."
Het hele gesprek met Phil Boonen is in de video hieronder te zien.