Sittard-Geleen waarschuwt ondernemers voor 'gemeentegids'

De gemeente Sittard-Geleen waarschuwt ondernemers voor oplichting © Erwin Minkenberg
Een mediabedrijf uit Amersfoort probeert ondernemers in Sittard-Geleen op te lichten door hen een plek te verkopen in de gemeentegids van Sittard-Geleen. Die gemeente brengt zo'n gids helemaal niet uit.
Dat heeft de gemeente ondernemers laten weten in een nieuwsbrief aan plaatselijke ondernemers, zo meldt lokale nieuwssite Sittard-Geleen Nieuws.

350 euro

Volgens Sittard-Geleen doet Van Dik Hout Media zich voor als de partij die de gemeentegids samenstelt. "Ze vragen telefonisch of u in de gemeentegids vermeld wil worden. Dit lijkt gratis, maar u ontvangt vervolgens een factuur van ongeveer 350 euro. Bovendien moet u zich afmelden, anders stuurt het bedrijf het jaar erna opnieuw een factuur," schrijft de gemeente in de nieuwsbrief.

Geen nieuwe werkwijze

De werkwijze van Van Dik Hout Media is niet nieuw. Het bedrijf gebruikt ook de namen StePro Media en Dichtbij Media om ruimte verkopen in onoffiële of niet-bestaande gemeentegidsen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!