Zes arrestaties bij inval in cocaïnewasserij in Ospel

De politie ontdekte de cocaïnewasserij in Ospel. © Nederweert24
Zes personen zijn in de nacht van maandag op dinsdag in Ospel aangehouden bij een inval in een cocaïnewasserij. Het gaat om vijf mannen en één vrouw.
De arrestaties werden verricht in een pand aan de Witteplakdijk in Ospel. De politie nam een onbekende hoeveelheid verdovende middelen in beslag.

Drugszaken

Maandagavond kwam er een melding bij de politie binnen dat er druggerelateerde handelingen plaats zouden vinden in het pand. Een speciale eenheid van de politie deed vervolgens een inval. De cocaïnewasserij was op dat moment in werking.

Ontmantelen

De Landelijke Faciliteit Ontmanteling (LFO) is ter plaatse om de drugsfabriek te ontmantelen. Het Openbaar Ministerie (OM) moet daar eerst nog toestemming voor geven. De ontmanteling kan volgens een woordvoerder van de politie twee dagen in beslag nemen. De omgeving van het pand is afgezet.
In een cocaïnewasserij worden via een chemisch proces producten waarin de cocaïne verstopt zit, zoals kleding of voedsel, gescheiden van de drugs.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!