L1mburg Centraal: Verbreding A2 Roosteren-Urmond dichterbij

De A2. © iStock
Woensdag komt Donny M. voor het eerst voor de rechter en meer Limburgs nieuws.
Dit is L1mburg Centraal van maandag 12 september 2022.

Verbreding A2 Roosteren-Urmond stap dichterbij

De verbreding van de A2 tussen Roosteren en Urmond is weer een stap dichterbij. Omwonenden, belangenorganisaties en de overheid zijn het eens over allerlei voorwaarden rond de verbreding. Het gaat om het stuk autosnelweg tussen de knooppunten Kerensheide en Het Vonderen. Al jarenlang is dat traject een flessenhals waar geregeld problemen ontstaan.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Donny M. zou 9-jarige Gino ook misbruikt hebben

Naast ontvoering en moord verdenkt het Openbaar Ministerie Donny M. nu ook van het seksueel misbruiken van de 9-jarige Gino van der Straeten. Dat meldt Dagblad De Limburger. Gino verdween begin juni uit Kerkrade, en werd een aantal dagen later dood gevonden in Geleen.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Julio Velázquez maakt kennis met Fortuna-selectie

Precies drie weken na het ontslag van Fortuna-trainer Sjors Ultee staat zijn opvolger op het trainingsveld. Julio Velázquez heeft maandag kennis gemaakt met de selectie en zijn eerste training geleid.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Alle registers open voor Parelloop

In het startschot van de Parelloop, de 10 kilometer prestatieloop door Brunssum, klonk ook een soort van opluchting door. Want de organisatie trok alle registers open om de Parelloop toch te organiseren. Normaal is die in het voorjaar, nu in de nazomer. Het hardloopfeest in Parkstad gaat nog even door: komende weekend de Obvion Run in Heerlen, een week later Vive la Vida in Kerkrade.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Inventaris alle Limburgse kerken digitaal vastgelegd

Het is een monsterklus: alle ruim 300 kerken in Limburg zijn binnenste buiten gehaald en de hele inventaris is gefotografeerd, beschreven en gedocumenteerd. Alle kelken, kerkbanken, schilderijen en beelden zijn opgeslagen in een landelijk register. Het bisdom van Roermond is het enige bisdom in het land dat het zo groots heeft aangepakt. Ze hebben er meer dan vijf jaar over gedaan.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Plan om alle Venlose carnavalsliedjes te digitaliseren

Het lijkt een bijna onmogelijke missie. Vijf liefhebbers van de echte, authentieke Venlose carnavalsmuziek hebben zich een bijzonder doel gesteld: ze willen alle vastelaovesleedjes die ooit in het stedje van lol en plezeer zijn uitgebracht, digitaliseren. Zodat ze via streamingsdiensten voor de eeuwigheid beluisterd kunnen worden.
Bekijk hier de hele reportage terug.