Verscherpt toezicht voor dementie-woonvoorziening Blerick

Gezondheidszorg, zoals bijvoorbeeld voor ouderen, staat onder toezicht van de IGJ © Istock
Woonvoorziening Herbergier Blerick, waar mensen met dementie wonen, is onder verscherpt toezicht gesteld door de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd.
De Blerickse instelling heeft vier maanden de tijd gekregen om orde op zaken te stellen, meldt Omroep Venlo. De ondernemers achter de instelling willen de Herbergier in die tijd ook afstoten.

Deskundigheid

Het schort volgens de inspectie aan de deskundigheid van de zorgverleners en aan de manier waarop met medicijnen wordt omgegaan. Ook worden incidenten niet altijd goed besproken, en wordt niet alles vastgelegd in dossiers.

Eerder aangekaart

De punten werden vorig jaar al aangekaart tijdens een bezoek van de inspectie, waarna de Herbergier de tijd kreeg om verbeteringen door te voeren. Dat is volgens de Herbergier ook gebeurd: "Zo is onder meer het methodisch werken sterk verbeterd, zijn alle medicatie en vitamines voorzien van etikettering van de apotheek en is er een actueel overzicht beschikbaar van de bevoegd- en bekwaamheden van de zorgverleners op het gebied van voorbehouden en risicovolle handelingen", meldt de instelling.

31 december

Bij een controlebezoek bleek echter dat er nog steeds zaken niet op orde waren. De instelling heeft tot eind dit jaar de tijd om te voldoen aan de eisen voor goede en veilige zorg, anders kunnen er verdere maatregelen worden genomen.

Overdracht

De instelling verwacht binnen vier maanden de zaken op orde te hebben, al kondigen de eigenaars ook aan de zaak van de hand te doen: "We zijn op dit moment hard aan het werk met elkaar en externe ondersteuning en verwachten binnen vier maanden te voldoen aan alle normen. Het plan is om de Herbergier begin 2023 over te dragen aan nieuwe ondernemers en wij willen ze graag een mooie, gezonde en goede Herbergier afgeven."