COC Limburg: 'Nog veel schijntolerantie voor LHTBI'ers'

Pride Venlo © L1 (Ruud van Broekhoven)
Ruim 100 mensen liepen zaterdag mee met de Limburg Pride in Venlo. Volgens het COC Limburg is de positieve aandacht voor LHTBI'ers broodnodig.
Er heerst namelijk schijntolerantie in de Nederlandse maatschappij. "We accepteren het wel, maar achter de schermen gebeuren toch wel veel dingen waar je niet blij van wordt", stelt Yvo Kesler van het COC Limburg.

Schijntolerantie

De belangenorganisatie bestaat inmiddels 50 jaar, maar Kesler meent dat er nog veel werk aan de winkel is. Dat bevestigen ook mensen die zaterdag meeliepen in Venlo. Zo zien ze bijvoorbeeld dat mensen niet door hun ouders geaccepteerd worden en soms zelfs uit huis worden gezet.
Twee deelneemsters menen zelfs dat er een achteruitgang plaats vind. Vroeger was er volgens hen veel meer tolerantie. Bovendien zijn er steeds minder plekken waar de doelgroep heen kan.

veel bekijks

Na een uur kwam de stoet aan bij het hoofdpodium langs de Maas, waar optredens plaatsvonden. De Pridewalk is een onderdeel van een dagprogramma dat eindigt in theater de Maaspoort met een show.
De Limburg Pride is een initiatief van Stichting Pink Events en COC Limburg.