Strooiwagens staan al paraat terwijl het kwik stijgt

De strooiwagens staan al klaar voor de winter. © L1 (archief)
Het kwik stijgt maandag weer, maar toch worden de eerste strooiwagens klaargemaakt. Voor 1 oktober moeten de wagens namelijk paraat staan. In Hulsberg zijn zaterdag al controles uitgevoerd.
"Al het materiaal wordt opgebouwd, kijken of het werkt. Het zijn niet standaard strooiwagens", vertelt Paul Beinsberger van Provincie Limburg. De wagens worden normaal gesproken gebruikt om zand of grind te vervoeren.

Controle

Tijdens de controle worden allerlei zaken doorgelopen. "Er zijn altijd dingetjes gewisseld. Zoals een wagen met een andere bak. Of er is ergens een slang kapot gegaan", zegt Beinsberger. Het is een bijzonder beeld: medewerkers lopen in korte broek terwijl ze zich voorbereiden op de winter. "We testen altijd op tijd."
Er ligt in totaal 400 ton strooizout op voorraad. "Dat is voldoende voor diverse acties. Maar we hebben ook nog een aardige extra voorraad liggen", vertelt Beinsberger.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!