'Recordbeloning van half miljoen voor TEFAF-roof'

Overvallers op de TEFAF slaan op de vitrines in. © Twitter Henrik-Willem Hofs
In het onderzoek naar de TEFAF-roof is een recordbeloning van een half miljoen uitgeloofd door de verzekeraar.
Dat schrijft De Telegraaf.
Met het geld wil de verzekeraar de juwelen die zijn gestolen terugkrijgen. Volgens een onderzoeksbureau, ingehuurd door de verzekeraar, zou de roof zijn gepleegd door de Pink Panther-bende. Ook houdt het bureau er rekening mee dat er wel degelijk echte wapens zijn gebruikt. Verschillende experts suggereerden eerder dat het om nepwapens zou gaan.

Collier

Op 28 juni werd op de kunstbeurs TEFAF een overval gepleegd door vier mannen. Met hamers sloegen ze vitrines in en vetrokken korte tijd later op elektrische stepjes. Volgens het bureau dat onderzoek doet, is er een collier met een ’vivid’ gele diamant van 114 karaat gestolen. De precieze waarde daarvan is onduidelijk. Het zou gaan volgens verschillenden gaan om een waarde van 27 miljoen, maar de waarde zou volgens het onderzoeksbureau lager liggen.
De expert denkt dat er een goede kans is dat dat de overvallers worden opgepakt. Hij vermoedt dat de daders tijdens de roof in Maastricht hebben overnacht. De politie laat aan De Telegraaf weten positief gestemd te zijn over de ontwikkelingen van het onderzoek.