Treinverbinding Hamm-Venlo verlengd tot Eindhoven

De nieuwe trein tussen Eindhoven en Hamm (via Venlo) © Start
De bestaande treinverbinding tussen het Duitse Hamm en Venlo wordt verlengd. Vanaf 2026 is niet Venlo meer het begin- of eindstation, maar Eindhoven.
De huidige verbinding, die de naam MaasWupper-Express draagt, gaat via Hamm, Hagen, Wuppertal, Düsseldorf, Neuss en Mönchengladbach naar Venlo (en omgekeerd).

Arriva doet mee

Om het grensverkeer makkelijker te maken en te verbeteren, is ervoor gekozen om de treinlijn door te trekken naar Eindhoven. Arriva wordt verantwoordelijk voor de treinreis op Nederlands grondgebied. Het Duitse bedrijf Start is verantwoordelijk voor de reis aan de Duitse zijde.
Op 14 september wordt door onder andere staatssecretaris Vivianne Heijnen de samenwerking officieel vastgelegd.

Twintig nieuwe treinen

Het Duitse en Nederlandse spoornet verschillen. Daarom zijn er treinen besteld die op beide sporen kunnen rijden. Start heeft inmiddels getekend voor twintig treinen. De trein biedt plaats aan 375 passagiers en heeft 235 stoelen. De 1e klas heeft 34 zitplaatsen met meer beenruimte. De gehele trein is verder voorzien van wifi, airconditioning, een reisinformatiesysteem en ruimtes die plek bieden voor 12 fietsen, scootmobielen, rolstoelen of kinderwagens.