Vier aanhoudingen in drugslab in woonboerderij Maria Hoop

De drugs op de foto zijn ter illustratie en dus niet de pillen die bij de inval in Echt-Susteren zijn gevonden. © iStock
De politie heeft vier verdachten aangehouden vanwege een drugslab in een woonboerderij in Maria Hoop
Het drugslab werd zondag al ontdekt, maar de politie heeft dit vrijdag pas bekendgemaakt.

Loods

De productielocatie is aangetroffen in een loods bij de boerderij. Het lab kwam bij de politie in beeld door informatie waaruit bleek dat een partij grondstoffen vanuit Amsterdam onderweg zou zijn naar Limburg. Toen agenten poolshoogte gingen nemen, werd het lab ontdekt.
In het drugslab zijn twee personen van 29 jaar aangehouden. Ook de bewoners van de woonboerderij, een vrouw van 42 en een man van 51 jaar, zijn opgepakt.

MDMA

Op de locatie in Maria Hoop werd volgens de politie vermoedelijk mdma gemaakt, de werkzame stof van xtc. Het lab is met assistentie van de dienst Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) ontmanteld en vernietigd. Ook is de woning doorzocht en zijn er spullen in beslag genomen.

Verdachten

De twee 29-jarige verdachten zijn inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris en blijven voorlopig vastzitten. De bewoners van de boerderij zijn vrijgelaten, maar blijven wel verdachten in het onderzoek.