Tweede dag treinstaking op Limburgs spoor

Stilstaande treinen op het station in Venlo © L1 (Gerard Pansier)
Treinreizigers in Limburg moeten voor de tweede dag op rij rekening houden met stakingen.
Donderdag legden de machinisten van Arriva nog het werk neer voor een betere cao, vrijdag rijden de treinen van de NS niet. De stoptreinen van Arriva tussen Roermond en Nijmegen en in de driehoek Roermond-Heerlen-Maastricht rijden nu wel.

Internationale reizigers

De staking veroorzaakt vrijdagmorgen geen noemenswaardige problemen in de ochtendspits. De staking veroorzaakt op het station in Venlo wel de nodige problemen, voor Duitse reizigers die daar wilden overstappen op het Nederlandse spoornet.

Eisen

Werknemers in het openbaar vervoer staken voor lagere werkdruk, meer personeel en een loonsverhoging die enigszins opweegt tegen de enorme prijsstijgingen van de afgelopen maanden.

Regionaal

De stakingen van deze week zijn regionaal georganiseerd. Donderdag legde het streekvervoer in Limburg, Noord-Brabant en Gelderland het werk neer. De NS-staking van vrijdag is officieel alleen in het westen en noordwesten van het land, maar om chaos op de perrons te voorkomen heeft de NS al het treinverkeer stilgelegd.
Tenzij de onderhandelingen tussen de vakbonden en de directies resultaat opleveren, wordt er volgende week opnieuw gestaakt.