L1mburg Centraal: MUMC+ getroffen door grote storing

Bezoekers van het ziekenhuis krijgen te horen dat er een storing is © Track 88
Geen treinen en minder bussen Arriva en meer Limburgs nieuws.
Dit is L1mburg Centraal van donderdag 8 september.

Grote computerstoring in ziekenhuis Maastricht

Door een grote ict-storing is het Maastricht UMC+ sinds de ochtend slecht bereikbaar. Ook zijn in het ziekenhuis de patiëntendossiers niet beschikbaar. Daarom werden alle polikliniekafspraken voor de rest van de dag afgezegd. Acute behandelingen gingen gewoon door, net als behandelingen van patiënten die al opgenomen zijn.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Er mag geen zorgpersoneel meer bij

Omdat we met zijn allen ouder worden, zal er in de toekomst steeds meer zorghulp nodig zijn, maar de kosten moeten omlaag. Minister Kuipers van Volksgezondheid kwam met een opvallend plan om te bezuinigen: er mag geen personeel meer bij. Maar hoe moet die groeiende vraag naar zorg dan verleend gaan worden de komende jaren?
Bekijk hier de hele reportage terug.

Geen treinen en minder bussen Arriva

Geen treinen van Arriva in Limburg donderdag en ook minder bussen. Dat komt door een staking in het streekvervoer. De actie was aangekondigd, maar toch waren donderdagochtend veel reizigers verrast.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Zelfmoordpreventie is nog steeds hard nodig

Tien september is de Wereld Suïcide Preventie Dag. In onze provincie worden deze week enkele bankjes onthuld om aandacht te vragen voor dit thema. Ze staan in onder meer Weert en Roermond om op die manier mensen die rondlopen met zelfmoordplannen te helpen om erover te praten.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Tien jaar ECI Cultuurfabriek Roermond

De ECI Cultuurfabriek in Roermond bestaat 10 jaar, met een poppodium, theater, filmhuis en expositieruimtes. Je kunt er ook allerlei culturele en muzikale workshops en cursussen volgen. Te gast in de uitzending is Margo de Kock, directeur van de ECI.
Bekijk hier de hele reportage terug.

VVV wil van duel tegen Heracles topper maken

VVV-Venlo kent een uitstekende start van het seizoen met een gedeelde derde plek als voorlopig resultaat. Vrijdagavond staat er met het uitduel tegen Heracles Almelo, de nummer vijf van de ranglijst, een echte topper op het programma.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Hopoogst Gulpener na noodweer alsnog gered

Het was even schrikken, het noodweer van de dinsdagnacht. Maar wel goed voor de natuur zou je zeggen, al dat water. Nou niet helemaal. Veel hopvelden zijn vrijwel volledig plat gewaaid. De hop op de velden van de Gulpener-brouwerij zou eigenlijk later worden geoogst, maar omdat de meeste planten door de storm op de grond liggen, moet de hop nu zo snel mogelijk van het land worden gehaald.
Bekijk hier de hele reportage terug.