Kwart van bus- en treinpersoneel Arriva heeft gestaakt

Een nagenoeg leeg treinstation van Roermond © L1
Zowel van het bus- als treinpersoneel van Arriva staakt donderdag zo'n 25 procent. Voor het treinverkeer heeft dat grote gevolgen: de Arriva-treinen in Limburg staan de hele dag stil.
Met de staking willen de medewerkers een betere cao afdwingen. De staking in het streekvervoer hoort bij de tweede reeks estafettestakingen.

Grote impact

De treinen van Arriva konden donderdag niet rijden, ook al staakte maar een klein deel van het treinpersoneel. "Het heeft evengoed grote impact, omdat de treindiensten zodanig met elkaar verweven zijn", legt Arriva-woordvoerder Stefan Claessens uit. "Het is lastig om de treinritten aangesloten te houden. Dan stranden mensen. Daarom is het zinniger om niet te rijden."

Telefoon roodgloeiend

De telefoon van de klantenservice van Arriva stond donderdagochtend roodgloeiend. "Mensen vroegen vooral een bevestiging van hoe het met een traject zit en of een lijn of rit nog gewoon rijdt", vertelt Claessens. De telefoondrukte nam na de ochtend af, nadat het duidelijker werd hoe het zat.
Vrijdag rijden de treinen en bussen van Arriva wel weer volgens dienstregeling. Dat geldt overigens niet voor de treinen van NS. Vanwege de staking bij die vervoerder ligt in heel Nederland dat treinverkeer plat.