Nieuwe coronaprikronde start 19 september

De uitnodigingen voor de herhaalprik vallen vanaf volgende week dinsdag, 13 september in de brievenbus. © iStock
De GGD gaat vanaf maandag 19 september beginnen met de herhaalprikken tegen het coronavirus. Ouderen, kwetsbaren en zorgpersoneel krijgen hierbij voorrang. Daarna kan iedereen - op vrijwillige basis - zich (opnieuw) laten vaccineren.
De uitnodigingen voor de herhaalprik vallen vanaf volgende week dinsdag 13 september in de brievenbus. Dat heeft het ministerie van Volksgezondheid aangekondigd.

Aangepast vaccin

Bij de boostervaccinaties worden de aangepaste vaccins van Pfizer/BioNTech en Moderna gebruikt. Die zijn onlangs goedgekeurd. Ze zijn bijgewerkt zodat ze beter werken tegen de omikronvariant van het coronavirus. Iedereen van 12 jaar en ouder kan de oppepprik krijgen, mits ze de eerdere vaccinaties hebben gekregen. Tussen de laatste prik en de herhaalprik moet minstens drie maanden tijd zitten. De nieuwe vaccinatie wordt aangeboden omdat de overheid rekening houdt met een nieuwe golf coronabesmettingen in het najaar.
Na de zorgmedewerkers en de hoogrisicogroep zijn mensen aan de beurt die jonger dan 60 zijn en jaarlijks een griepprik krijgen. Zij krijgen vanaf begin oktober een uitnodiging via hun huisarts. Wanneer de rest van de bevolking kan worden gevaccineerd is nog niet bekend.

Limburg

In Limburg kunnen inwoners voor de herhaalprikken terecht in Venlo, Weert, Echt, Sittard, Heerlen en Maastricht. Naar verwachting opent twee weken later ook nog een locatie in Venray.
In Noord- en Midden-Limburg kunnen mensen tussen 9:00 en 16:00 uur terecht voor de herhaalprik, in Zuid-Limburg tussen 8:00 en 22:00 uur. De herhaalprik is alleen op afspraak te krijgen.