Limburgse druivenpluk nu al van start

De wijngaarden van de Apostelhoeve bij Maastricht © Istock
De Limburgse wijnoogst is dit jaar opmerkelijk vroeg begonnen. Omdat zowel het voorjaar als de zomer droog en zonnig waren, zijn de eerste druiven al oogstrijp.
Normaal gesproken is dat pas eind september.

Vergistingstanks

Bij Domein Holset in en rond Lemiers zijn de eerste druiven al geplukt en in de vergistingstanks gedaan, meldt Chapeau. Dat is drie weken eerder dan normaal. Domein Holset verwacht de hele oogst binnen twee weken binnen te hebben en rekent op een topoogst, na een historisch slecht 2021.

Meer flessen

Bij de Apostelhoeve in Maastricht zijn de plukkers al begonnen met de druiven waarmee de bubbels gemaakt worden. Volgende week volgen de druiven voor de normale wijnen. Omdat een paar jaar geleden aangeplant areaal bij de Apostelhoeve dit jaar ook vrucht draagt, rekent het wijnhuis dit jaar op een fors hogere productie.

Schaduw

Wijngoed Thorn heeft alles al klaarstaan, maar wacht nog een paar dagen. Ook daar zijn de verwachtingen hooggespannen. De druiven werden daar afgelopen zomer met schaduwdoeken beschermd tegen de ergste hitte.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!