Politie: 110 tips binnengekomen na ripdeal Kerkrade

Bewakingsbeelden van de twee verdachten van de fatale oplichting in Kerkrade © Politie
De politie heeft na een uitzending van Opsporing Verzocht zo'n 110 tips binnengekregen over de ripdeal bij het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade. Daarbij kwam Fabian Esser uit het Duitse Zülpich om het leven.
Dat laat een woordvoerder van de politie weten aan L1. Opsporing Verzocht besteedde eind augustus en dinsdagavond onder andere aandacht aan de zaak van Xavier Durlinger, een Rolex-overval in Heerlen en dus de ripdeal in Kerkrade.

Ripdeal

Zo zijn er na de reportage van de ripdeal bij het Parkstad Limburg Stadion ongeveer 110 tips binnengekomen. "Er zijn zelfs mogelijke namen genoemd van de getoonde verdachten. Hopelijk heeft de politie binnen afzienbare tijd goed nieuws over dit onderzoek", schrijft Opsporing Verzocht op zijn site. De oplichters die verantwoordelijk zijn voor de fatale ripdeal, sloegen zeker vijf keer eerder toe in Limburg. Daarbij maakten ze in totaal zo'n 500.000 euro buit.

Xavier Durlinger

In de zaak van vermoorde Xavier Durlinger uit Sittard, die in mei om het leven kwam, zijn sinds 30 augustus 49 tips binnengekomen. "Eén van de tipgevers beschikt mogelijk over bewakingsbeelden die van belang kunnen zijn. Wie in de auto reed of reden over de Kapellerweg is nog onduidelijk, net als waar Xavier’s horloge is gebleven", schrijft Opsporing Verzocht. Toch denkt de recherche dat er nog altijd mensen zijn die méér weten. Aan hen het verzoek om zich alsnog (anoniem) te melden.

Rolex-overval

Bij de Rolex-overval in Heerlen, waarbij een echtpaar met geweld van hun dure horloges werd beroofd, zijn vijftien tips binnengekomen. De politie is nog steeds op zoek naar drie mannen die daar 'zeer waarschijnlijk' verantwoordelijk voor zijn.