L1mburg Centraal: armoede wordt een steeds groter probleem

Armoede wordt een steeds groter probleem © iStock
De inflatie loopt verder op en meer Limburgs nieuws in L1mburg Centraal van dinsdag 6 september 2022.
Met de volgende onderwerpen

De stille ramp, armoede in veel kleuren en maten

De armoede in Nederland neemt schrikbarend toe. Dat komt door de stijgende energieprijzen en dure boodschappen. Vroeger waren vooral mensen met een uitkering arm, nu zijn ook steeds meer werkenden arm. In een nieuwe serie gaan we op zoek naar Limburgers en hun verhalen in 'De stille ramp'.

Inflatie loopt verder op, naar 12 procent

De inflatie in Nederland is in augustus verder opgelopen naar 12 procent, vergeleken met dezelfde maand een jaar eerder. Dat is het hoogste cijfer ooit in Nederland gemeten. In juli was de inflatie 10,3 procent. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) houdt sinds 1963 maandelijks het inflatiecijfer bij. Het vorige record stamt uit januari 1975 toen de inflatie 11,1 procent was. Te gast in de uitzending is Clemens Kool, econoom Universiteit Maastricht.

Parkstad wil energie van Duits zonnepanelenpark

Nu de energievoorziening zo onder druk staat, kijkt Parkstad naar de buren in Herzogenrath. Daar ligt het grootste zonnepanelenpark van Noordrijn-Westfalen. De Parkstad-gemeentes willen die energie graag gaan gebruiken.

Eys gaat op slot en dat is een fors probleem

Het dorp Eys in de gemeente Gulpen-Wittem gaat anderhalf jaar op slot. De kilometerslange doorgaande weg richting Simpelveld wordt volledig vernieuwd. In stukjes weliswaar, maar al die tijd moet het verkeer omrijden via Nijswiller. De gemeente heeft een soort van busdienst opgezet, maar dat levert in de praktijk de nodige problemen op.

Internationaal toernooi voetgolf komt naar Brunssum

Een birdie, een bogie of een eagle, het zijn normale golftermen. Woorden die ook gebruikt worden in het voetgolf. Over een paar weken is er een groot internationaal mastertoernooi in Brunssum. Om alvast de baan te verkennen zijn al veel buitenlandse deelnemers naar Brunssum gekomen.