Arriva: veruit meeste openbaar vervoer rijdt tijdens staking

Arriva verwacht dat de meeste bussen donderdag rijden © iStock
Arriva verwacht dat de overlast voor de reizigers door de staking in het streekvervoer aanstaande donderdag meevalt. De vervoerder denkt dat het overgrote merendeel van de treinen en bussen in Limburg volgens de dienstregeling rijdt.
In het streekvervoer wordt donderdag gestaakt voor een betere CAO. Alleen leden van vakbond FNV staken. Andere vakbonden ondersteunen de actie niet.

'75 tot 80 procent rijden'

Bij het maken van een inschatting hoeveel treinen en bussen er donderdag in de provincie rijden zegt een woordvoerder van Arriva te kijken naar eerdere stakingen van chauffeurs en conducteurs eind mei en begin juni. Toen reden alle Arriva-treinen en - afhankelijk van de regio - tussen de 75 en 80 procent van de bussen gewoon. "We vermoeden dat donderdag opnieuw 75 tot 80 procent van de bussen wél rijden", meldt de woordvoerder. "Maar wellicht is de stakingsbereidheid zelfs minder nu."

Check de reisapp

Reizigers wordt aangeraden om kort voor vertrek de reisapp van Arriva te raadplegen. Veranderingen in de dienstregeling worden door de vervoerder direct in het reisadvies verwerkt.