L1mburg Centraal: de scholen zijn weer begonnen

Stockfoto © iStock
De hospita terug van weggeweest en meer Limburgs nieuws.

Weer naar school, in een nieuw gebouw

De zomervakantie is voorbij, de scholen zijn weer begonnen! Na zo’n lange vakantie is het voor iedereen weer even wennen. Zeker als je naar een nieuw schoolgebouw moet, zoals in Venlo-Zuid bij basisschool De Koperwiek.

Oud-burgemeester Winants weer voor de klas

Hoe is het om na 30 jaar weer terug te gaan naar school? Niet als leerling, maar als docent. Het is het verhaal van Luc Winants, oud-burgemeester van Brunssum en Venray. Nadat hij in december opstapte in Venray, besloot hij om weer voor de klas te gaan staan. Winants is van origine docent geschiedenis en aardrijkskunde.

Hospi Housing, de hospita terug van weggeweest

De druk op de studentenkamermarkt in Maastricht is hoog. Nog veel studenten zijn op zoek naar een plek om te wonen. Het jongste initiatief om dit probleem het hoofd te bieden heet Hospi Housing. Hierbij biedt de ouderwetse hospita of hospes uitkomst. Zo kon de Italiaanse Lucrezia Naddalena bij Marion de Mooij in Banholt intrekken.

Heerlen wil weer 40 miljoen uit nieuwe regiodeals

Heerlen hoopt opnieuw op 40 miljoen euro uit de nieuwe regiodeals. Eenzelfde bedrag kreeg de regio Parkstad uit de eerste regiodeal met het Rijk. Maandag kwam minister Hanke Bruins Slot op bezoek om te kijken wat er met dat geld gebeurd is en om te zien of Heerlen wellicht opnieuw geld kan krijgen.

John uit Beesel herstelt in Maastricht na val in Wales

Op zijn laatste vakantiedag in Wales, een maand geleden, raakte John Peeters uit Beesel zwaar gewond door een val van een berg in Wales. Zijn bekken zijn verbrijzeld en hij brak vijf ribben. Ook zijn linkerknie, vijfde lendenwervel, nier en urineleider raakten beschadigd bij de val. Sinds vorige week ligt hij in het ziekenhuis in Maastricht.

Fortuna onder hoogspanning

Fortuna Sittard trainde maandagmiddag voor het eerst in weken met open deuren. Na de teleurstellende start van het seizoen met vijf verloren wedstrijden op rij, is het alle hens aan dek in Sittard. Met spanning wordt gewacht op nieuws over de nieuwe Fortuna-trainer.

Het filmrolletje is weer in de mode

Analoge fotografie, met het ouderwetse filmrolletje, wordt steeds populairder. En niet eens onder volwassenen die de nostalgische camera’s van vroeger missen. Het zijn steeds meer jongeren die op zoek zijn naar de analoge toestellen. We stuurden onze verslaggever naar de winkel én naar de fotograaf!