Alcoholvrij bier goed te vinden in Limburgse horeca

Steeds vaker staat er ook alcoholvrij op de bierkaart © Istock
In de Limburgse horeca hoef je niet lang te zoeken naar een biertje, al dan niet alcoholvrij.
Alcoholvrij is bij net geen 61 procent van de Limburgse horecazaken te krijgen. Bier met alcohol wordt hier bij ruim 74 procent van alle horecagelegenheden (inclusief sportkantines) geschonken. Dat blijkt uit een onderzoek door horecadatabase Datlinq.

Dorstige Zeeuwen

Qua gewoon bier moeten Limburgers alleen Zeeland (in net geen 75 procent van alle horeca kan je daar een biertje bestellen) voor laten gaan, alcoholvrij bier is in Zeeland (65 procent) en Friesland (62 procent) beter te vinden dan in Limburg. Het onderzoeksbureau heeft hierbij niet alleen naar de traditionele cafés, restaurants en caferatia's gekeken, maar ook naar zaken die afhaal- en bezorgmaaltijden leveren

Meer alcoholvrij

Volges Datlinq is ondertussen een op de vijftien biertjes die in Nederland gedronken wordt, alcoholvrij. Het aanbod is de afgelopen vijf jaar verdubbeld. Vooral sportkantines zijn veel vaker '0,0' aan gaan bieden.

4,9 procent

De groei van het aandeel alcoholvrij bier sluit aan bij het Nationaal Prevetieakkoord dat in 2018 werd afgesloten. Doel van dat gezondheidsplan is onder meer om het aantal overmatige drinkers met 4,9 procent terug te dringen.