Scholen in Limburg weer open na zomervakantie

Vanaf maandag stromen de klassen weer vol © Istock
Scholieren in Limburg beginnen maandag aan het nieuwe schooljaar op de basis- en middelbare school. Na hun zes weken lange vakantie is de zomervakantie nu in heel Nederland voorbij.
Behalve hier gaan ook in Zeeland, vrijwel geheel Noord-Brabant en het zuiden van Gelderland de scholen weer open. De politie vraagt weggebruikers extra oplettend te zijn, nu het op de wegen weer drukker is met schoolverkeer.

Als laatste

Vorige week maandag begon het schooljaar in het noorden van het land. De maandag daarvoor keerden kinderen in het midden van het land terug naar school.

Corona

Een jaar geleden hadden de scholen nog te maken met coronaregelen als de anderhalvemeterregel en moesten er mondkapjes worden gedragen in de gang. Zulke maatregelen zijn er nu niet, en ook als er een nieuwe golf komt, wil de overheid de scholen zo veel mogelijk open houden.
Volgend jaar heeft de regio midden weer als eerste zomervakantie, net als dit jaar. Dan volgt het zuiden. In het noorden kunnen de kinderen als laatste beginnen aan hun vakantie.