Mobilis gaat tunnel Vierpaardjes Venlo bouwen

In februari was er nog een aanrijding bij de spoorwegovergang Vierpaardjes. © Track '88
Grond- weg- en waterbouwbedrijf Mobilis, met een vestiging in Nederweert, gaat in Venlo de tunnel onder het spoor bij de Vierpaardjes bouwen.
Dat staat in een raadsinformatiebrief van de gemeente Venlo.

Maankwartier

Mobilis bouwde eerder, samen met spoorwegbedrijf proRail, het nieuwe station van Heerlen bij het Maankwartier. Volgens de brief is Mobilis bij de aanbesteding als beste uit de bus gekomen. De onderdoorgang onder de spoorwegen van Venlo naar Roermond en Venlo naar Duitsland bij de Vierpaardjes moet leiden tot een betere verkeersstroom aan de zuidkant van Venlo.

45 miljoen

Het bedrag van de aanbesteding wordt niet genoemd door de gemeente maar het past, aldus de raadsinformatiebrief, binnen de kaders van het project. Een herberekening in 2019 van de kosten liet zien dat de tunnel 44 miljoen euro gaat kosten. Het bedrag wordt gedeeld door gemeente, provincie en Rijk (16,5 miljoen). De gemeenteraad had om een herberekening gevraagd omdat ze bang was voor hogere kosten omdat bouwers hogere prijzen rekenen en de materialen duurder zijn geworden.
Uit de brief wordt niet duidelijk wanneer de bouw van de tunnel door ProRail en Mobilis exact kan beginnen. Venlo heeft eerder gezegd er vanuit te gaan dat in 2023 kan worden begonnen en dat de tunnel in 2025 kan worden opgeleverd.