L1mburg Centraal: Herdenking Nationaal Indië-monument

Archieffoto van de herdenking in Roermond. © Bram Becks
Premier bij herdenking Nationaal Indië-monument Roermond, Fortuna verliest vijfde wedstrijd op rij en meer Limburgs nieuws.

Premier bij herdenking Nationaal Indië-monument Roermond

Het is een pijnlijke geschiedenis, de strijd in het voormalige Nederlands-Indië en Nieuw-Guinea. Veel veteranen worstelen nog steeds met de gevolgen van wat ze daar hebben meegemaakt. Premier Rutte maakte vandaag tijdens de Indië-herdenking in Roermond excuses. Volgens hem werden de militairen op een onmogelijke missie gestuurd.

Fortuna verliest vijfde wedstrijd op rij

Fortuna Sittard blijft hekkensluiter in de Eredivisie. De ploeg bleef met nul punten achter na een 3-4 nederlaag tegen FC Utrecht. En dat betekent dat tot nu toe alle wedstrijden van dit seizoen werden verloren. Onrustig was het ook, want de scheidsrechter legde het duel twee keer stil vanwege ongeregeldheden.

VVV-Venlo trekt in blessuretijd winst over de streep

Veel beter gaat het in Venlo. Voor de tweede keer won VVV door een doelpunt in de 93e minuut. Van de eerste vijf wedstrijden werden er nu vier gewonnen. Dat gebeurde voor het laatst in het kampioensjaar 2016-2017.

Vooruitblik op derby MVV-Roda JC

Bij Roda JC zien we dan in ieder geval een paar nieuwe gezichten, want de club was actief op de transfermarkt. Mede daardoor is de selectie van trainer Jurgen Streppel op volle sterkte voor de derby tegen MVV.

Vijfde etappe Simac Ladies Tour

In de Simac Ladies Tour stond er vandaag een pittige tijdrit rond Sittard op het programma. Lorena Wiebes, de leidster in het algemeen klassement, was vastberaden om haar gele trui te verdedigen.
Bekijk hier de uitzending en de fragmenten.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!