Schaap mogelijk gedood door wolf: 'Helemaal aangevreten'

Stockfoto. © iStock
Een stel in Banholt is vrijdagochtend flink geschrokken: in hun wei met schapen troffen ze een van de beesten overleden en flink toegetakeld aan. Vermoedelijk was dat het werk van een wolf.
De heer Pitti en zijn vriendin houden voor het plezier enkele schapen in de wei. Hij trof vrijdagochtend het schaap dood aan, vertelt hij aan L1. "Het beest was helemaal aangevreten, je ziet alle ingewanden en de borstkas."

Vermoedelijk een wolf

Het koppel deed melding van de gebeurtenis bij BIJ12, een uitvoeringsorganisatie van de Nederlandse provincies. Inmiddels is een werknemer dna van het schaap komen afnemen, om te onderzoeken wie het dier heeft aangevallen. "De man die dat is komen doen, wist vrijwel zeker dat het een wolf was", zegt Pitti. "Dat zag hij aan de verwondingen."
Het duurt ongeveer twee maanden voor met zekerheid vastgesteld kan worden of dat vermoeden klopt.

Indringer

De schapen van Pitti staan dag en nacht buiten. Hoe de wolf of een andere indringer binnen is gekomen, weet het stel niet. "Aan de omheining van schapendraad is niks te zien, we vermoeden dat hij er overheen is geklommen."

Wolvenaanvallen

BIJ12 heeft in de afgelopen maanden op meerdere plekken in Limburg al onderzoek gedaan naar mogelijke wolvenaanvallen. Tot nu toe zijn er geen positieve uitslagen in onze provincie. Nog niet alle onderzoeken zijn afgerond.
De wolf is al vaker in Limburg gesignaleerd. Zo werden er eind april dna-sporen van een mannetjeswolf aangetroffen in Well. Dat bleek om wolf 'GW1625m' te gaan.
Let op: onderstaande foto kan als schokkend worden ervaren.
Zo trof het stel vrijdag hun schaap aan. © Mr. Pitti