L1mburg Centraal: Omzet VDL Nedcar in Born met kwart gedaald

Bij VDL in Born worden in opdracht van BMW onder andere Mini's gebouwd. © Jean-Pierre Geussens
Omzet VDL Nedcar in Born met kwart gedaald, buitenbaden hebben topseizoen achter de rug en meer Limburgs nieuws.
Dit is L1mburg Centraal van vrijdag 2 september.

Omzet VDL Nedcar in Born met kwart gedaald

Het zijn spannende tijden voor VDL Nedcar in Born, waar ruim 4000 mensen werken. De toekomst is hoogst onzeker, want na 1 maart 2024 worden er door BMW geen auto's meer gemaakt. Dan brengen de laatste halfjaarcijfers ook geen goed nieuws, want de omzet is met een kwart gedaald. Het is onduidelijk wat dat voor de winst van het bedrijf betekent.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Scholen maken zich op voor start schooljaar op maandag

De Limburgse scholen maken zich klaar om komende maandag de leerlingen weer te ontvangen. Lokalen poetsen, boeken klaarleggen, laptops updaten en leerlingen overdragen. Het was een drukke vrijdag, bijvoorbeeld op basisschool De Caleidoscoop in Brunssum.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Buitenbaden hebben topseizoen achter de rug

Droogte en warmte, vaak een probleem inmiddels, maar voor de buitenzwembaden natuurlijk niet. Na twee rampjaren vanwege corona hebben die een mooi seizoen gedraaid,. Nu de vakantie bijna is afgelopen, tijd om de balans op te maken.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Xavier Maassen over de GP in Zandvoort

Max Verstappen kende een hobbelige start van het Grand Prix-weekend in Zandvoort. In de eerste vrije training kampte hij met problemen aan de versnellingsbak. Verslaggever Sem Caelen en F1-analist Xavier Maassen nemen de dag door.
Bekijk hier de hele reportage terug.

MVV in alle rust naar duel met Roda

MVV kent een goede start van het seizoen met een verdienstelijke achtste plek als voorlopig resultaat. In aanloop naar de derby van zondag, thuis tegen Roda JC, heerst er dan ook een serene rust in De Geusselt.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Vierde etappe Simac Ladies Tour voor Riejanne Markus

In de Simac Ladies Tour stond de Koninginnenrit op het programma en die werd verreden in het Heuvelland, met de start- en finishplaats in Landgraaf. Riejanne Markus won de rit.
Bekijk hier de hele reportage terug.