L1mburg Centraal: nablussen Peelbrand duurt zeker nog dagen

L1mburg Centraal © Edward Media
Vandaag de branden in de Peel en Baarlo, en een vooruitblik op de wedstrijd van Fortuna Sittard tegen FC Utrecht.

Nablussen Peelbrand kan nog wel enkele dagen duren

De rook- en stankoverlast bij de natuurbrand in de Mariapeel bij Griendtsveen blijft totdat het vuur helemaal gedoofd is. Het nablussen door de brandweer kan nog wel enkele dagen duren. De natuurbrand ontstond woensdagochtend in alle vroegte. Staatsbosbeheer probeerde donderdag al een voorzichtige balans van de schade op te maken.

Mis op zondag niet meer heilig

De heilige mis op zondag was altijd heilig zou je kunnen zeggen voor de katholiek kerk. Iedere parochie was namelijk verplicht om er minstens een per weekend te houden. Was, inderdaad, want dat is voorbij, zo heeft het bisdom bepaald, simpelweg omdat er in bepaalde parochies niet genoeg priesters en kerkgangers zijn.

Interim-trainer Fortuna blikt vooruit op duel tegen FC Utrecht

Het zijn roerige weken voor Fortuna Sittard. De ploeg staat onderaan, heeft nog geen nieuwe trainer en ontvangt vrijdag FC Utrecht. Collega Jelle Kleinen peilde de stemming bij interim-trainer Dominik Vergoossen.

Charlotte Kool wint derde etappe Simac Ladies Tour

Charlotte Kool heeft donderdag de derde etappe van de Simac Ladies Tour op haar naam geschreven. Dat gebeurde in Gennep. Lorena Wiebes, die de eerste twee etappes won, blijft eerste in het klassement.