Meerssen wil twee ton vrijmaken voor plannen papierfabriek

De papierfabriek in Meerssen. © L1 (Danique Daemen)
Meerssen wil twee ton vrijmaken om de mogelijkheden van het terrein van de voormalige papierfabriek Meerssen Papier te onderzoeken.
Dat meldt lokale omroep Meervandaag.

Onderzoek

Aan de hand van de uitkomsten van het onderzoek wil het college van B en W een plan opstellen voor het terrein in buurtschap Weert. Verder wil de gemeente het gesprek aangaan met alle betrokken partijen zoals de huidige eigenaar van het terrein, de provincie, het waterschap en de buurtbewoners. De verwachting is dat het onderzoek naar de papierfabriek in oktober klaar is.

Wateroverlast

Meerssen Papier werd op 3 augustus vorig jaar failliet verklaard door de rechtbank in Maastricht. Dat gebeurde op verzoek van het bedrijf zelf. Volgens de directie was de wateroverlast van een maand eerder de oorzaak van de faillissementsaanvraag. Daardoor zouden de machines en de installaties zo zwaar beschadigd zijn geraakt dat ze als verloren moeten worden beschouwd. Het zou gaan om een schadepost van 2,5 miljoen euro. En die kon de papierfabriek naar eigen zeggen niet meer dragen.

1 euro

De provincie verkocht de fabriek in september 2018 voor het symbolische bedrag van 1 euro aan (familie van) Rolf Pijsel. Hij huurde het terrein sinds 2015 van de provincie.