Half jaar cel voor dodelijk ongeval Reuver

Moeder en dochter werden door de auto aangereden © AVLimburg
De rechtbank heeft woensdag een 30-jarige man uit Tegelen veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien maanden, waarvan vier voorwaardelijk, voor het veroorzaken van een dodelijk verkeersongeval.
Ook is hem een rijontzegging van drie jaar, waarvan één voorwaardelijk, opgelegd.

Moeder en dochter

Naar het oordeel van de Roermondse rechtbank heeft de man op 24 april 2020 in Reuver een 12-jarig meisje en haar moeder bij wie ze achterop de fiets zat, aangereden. Als gevolg daarvan overleed het meisje vijf dagen later in een ziekenhuis in Nijmegen. De moeder raakte zwaargewond.

Autoradio

Volgens de rechtbank is bewezen dat verdachte Soufian B. minstens 76 kilometer per uur reed, 26 kilometer harder dan toegestaan. Naar het oordeel van de rechtbank heeft de man zeer onvoorzichtig en onoplettend gereden. Hij was bezig met zijn autoradio toen hij de fietsers aanreed.

Opnieuw te hard

De rechtbank wees erop dat de man niet lang geleden opnieuw betrapt is op te hard rijden. Om die reden is een deel van de straf voorwaardelijk. Als hij na de celstraf te hebben uitgezeten nog een keer in de fout gaat, moet hij terug de gevangenis in.
Het Openbaar Ministerie had twee weken geleden tien maanden onvoorwaardelijke celstraf geëist en intrekking van zijn rijbewijs voor de duur van drie jaar.