Ruim 30 tips over twee Limburgse zaken

Bewakingsbeelden van de twee verdachten van de fatale oplichting in Kerkrade © Politie
De politie heeft 24 tips ontvangen over de zaak van de vermoorde Xavier Durlinger uit Sittard. Mensen gaven verder 10 tips over de Duitser die in Kerkrade bij een ripdeal om het leven kwam.
In de uitzending van Opsporing Verzocht was dinsdagavond aandacht voor de twee Limburgse zaken.

Onbekende auto

Daarin kwam naar voren dat de politie een nog onbekende auto zoekt die mogelijk betrokken was bij de moord op Xavier Durlinger. Het voertuig reed op 11 mei, de dag van Xaviers verdwijning, rond 00:45 uur op de Kapellerweg, vlakbij de Kollenberg waar hij dood werd gevonden. Ook blijkt dat het horloge dat het 19-jarige slachtoffer nog droeg zoals op camerabeelden was te zien weg is. De politie wil verder weten of de Sittardenaar bewust naar de Kollenberg is gelopen of dat hij daar naartoe is gelokt. Ruim een week na zijn vermissing werd hij daar dood gevonden.

Motief onbekend

De politie weet nog niet wat het motief is dat Xavier om het leven werd gebracht. De drugshandel waar hij soms mee bezig was, zou mogelijk een rol kunnen spelen. Maar aangezien de Sittardenaar volgens de politie heel veel mensen kende, wordt ook gedacht aan een persoonlijk conflict.

Fatale ripdeal

De andere zaak die aan bod kwam in het tv-programma was de fatale ripdeal bij het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade. De 33-jarige Fabian Esser uit het Duitse Zülpich kwam onder de auto van de daders terecht en overleed. Nu blijkt dat deze oplichters zeker vijf keer eerder toesloegen in Limburg.

Daders onbekend

De politie weet nog niet wie de twee verdachten zijn en waar ze zich bevinden. De hoop is dat de zaak door de tips leidt tot de oplossing. Bij het onderzoek werkt de politie samen met collega's uit Duitsland, België, Luxemburg en Frankrijk, omdat vermoed wordt dat de verdachten internationaal opereren.
De politie heeft in beide zaken een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot het oplossen van de zaken.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!