Onderzoek 'dubbele petten' oud-burgemeester Maastricht

Onno Hoes © L1
De integriteitscommissie van de VVD stelt een onderzoek in naar de oud-burgemeester van Maastricht. Onno Hoes is in de race om partijvoorzitter te worden van de VVD, meldt De Telegraaf.
De integriteitscommissie gaat aan de slag na een melding van een VVD'er. Die melding is gedaan nadat er deze zomer oproer in de VVD ontstond over Hoes, aldus De Telegraaf.

Steken laten vallen

In het onderzoek wordt bekeken of de VVD steken heeft laten vallen bij het naar voren schuiven van Hoes als topfavoriet van het partijbestuur. Daarnaast wordt onderzocht of Hoes, die al een tijd waarnemend partijvoorzitter is bij de liberalen, zich schuldig heeft gemaakt aan belangenverstrengeling.

Integriteitskwesties

VVD-critici verwijten hem dat Hoes dubbele petten heeft. Ook zijn ze niet vergeten dat Hoes in zijn tijd als burgervader van deze provinciehoofdstad verwikkeld raakte in integriteitskwesties. In november 2010 werd hij door de ministerraad benoemd als burgemeester van Maastricht. Sinds 2015 is Annemarie Penn-te Strake zijn opvolger.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!