Ook woensdag lege perrons in Limburg door NS-staking

De hele dag rijden er geen NS-treinen in Limburg. © Edward-Media
Het personeel van de NS staakt woensdag voor de vijfde en voorlopig laatste keer. De regio Zuid- en Oost-Nederland is dan aan de beurt.
Er sprake is van redelijk wat treinuitval en is de dienstregeling niet op orde, zegt een woordvoerder van de NS. Hij verwacht dat dit ook de rest van de dag het geval zal zijn.

Naweeën

In de rest van het land rijden de treinen weer. Reizigers moeten wel rekening houden met de gevolgen van de staking van dinsdag in het midden van het land. Door die actie lag het treinverkeer in vrijwel het hele land stil. Daar kunnen reizigers vooral op woensdagochtend nog hinder van ondervinden. "Het spoor is zo verweven dat we dit ook in andere delen van het land merken. We hebben daardoor moeite gehad om treinen op de juist plek te krijgen om te kunnen starten. Dit verklaart dat er treinen uitvallen en mogelijk ook korter zijn dan reizigers van ons gewend zijn."

Omkeren

De NS laat de treinen rijden tot aan de stations die grenzen aan het stakingsgebied. Zo rijden de treinen tot aan de stations Rotterdam Centraal, Dordrecht, Utrecht Centraal, Geldermalsen, Ede-Wageningen, Amersfoort en Zwolle en keren daarna om. De treinen van regionale vervoerders, waaronder Arriva, blijven wel rijden. De NS adviseert reizigers om rekening te houden met een langere reistijd en vaker overstappen.

Internationaal

De staking heeft ook gevolgen voor het internationale treinverkeer. De trein van en naar Berlijn stopt niet op de stations van Apeldoorn, Deventer, Hengelo en Almelo. De ICE's en de nachttreinen naar het Zwitserse Zürich en naar Wenen/Innsbruck in Oostenrijk stoppen niet op de stations van Den Bosch en Venlo. De trein naar de Belgische hoofdstad Brussel stopt niet in Breda. De Thalys en Eurostar rijden wel volgens normale dienstregeling.

Vakantie

De ANWB verwacht niet dat de staking voor grote drukte op de wegen zorgt. Het zuiden van het land heeft namelijk nog vakantie en daar zal het effect van de stakingen volgens de verkeersdienst niet zo groot zijn.
Check hier de actuele stand van zaken op de Limburgse wegen.

Onderhandelingen

Het personeel van de NS voert sinds 26 augustus actie vanwege stukgelopen cao-onderhandelingen tussen de spoorvervoerder en de vakbonden FNV, CNV en VVMC. De vakbonden hebben aangekondigd opnieuw te zullen staken volgende week als de NS niet akkoord gaat met de eisen van de vakbonden.